Prehrambeno kokosovo ulje - KOKOSOVO ULJE F.C.C.

Posted by BM Logistic Sarajevo

Od sada u sve preparate koji su namijenjeni za unutrašnju upotrebu možete dodati i kokosovo ulje F.C.C. .

Pored kokosovo ulja za izradu kozmetičkih preparata, u ponudi imamo i prehrambeno kokosovo ulje. Od sada u sve preparate koji su namijenjeni za unutrašnju upotrebu možete dodati i kokosovo ulje F.C.C. .

Kokosovo ulje F.C.C. pored srednjolančanih tiglicerida, zbog koji je izuzetno zdravo, ima i  visoku tačku dimljenja. Tačka dimljenja predstavlja temperaturu na kojoj ulje propada i postaje loše za upotrebu. Što je tačka dimljenja veća, to je kokosovo ulje bolje.

Kokosovo ulje F.C.C. ima tačku dimljenja 220°C, što ga čini pogodnim za izlaganje visokim temeraturama (npr. prženje). Bez mirisa je što mu daje dodatnu prednost prilikom dodavanja u pripravke gdje kokos nije dominantan.

Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas tako štiti od mnogih bolesti. Jedini drugi izvor laurinske kiseline je majčino mlijeko, a poznato je da mlijeko izgrađuje imunološki sistem tek rođenog djeteta, pa je jasno o kako se važnoj namirnici radi.


Drugi sastojak kokosovog ulja je kaprilna kiselina koja potiče razvoj "dobrih" bakterija, posebno bakterija mliječne kiseline. Kaprilna kiselina pozitivno djeluje na liječenje kandide te uništava parazite u probavnom traktu.

  

Nutritivne koristi kokosovog ulja:

  •  Poboljšava apsorpciju hranjivih tvari i poboljšava probavu.
  •  Pruža brz izvor energije te potiče metabolizam.
  •  Proizvodi trenutni, iskoristiv izvor energije prije nego se pohranjuje kao mast.
  •  Pojačava metabolizam, stabilizira tjelesnu težinu i kontrolira osjećaj gladi.
  •  Ne stvara štetne nusproizvode tokom kuhanja, ako se koristi na visokim temperaturama.

Njega kože i kose:

Osim za zdravlje unutrašnjih organa, kokosovo ulje se koristi za masažu i njegu kože i kose. Hrani kožu, čini je mekšom i elastičnijom, sprečava stvaranje bora i staračkih pjega. Kokosovo ulje potiče rast folikula, hrani i regenerira kosu.

Poznato je da žene tropskih krajeva koje utrljavaju kokosovo ulje u kosu još od djetinjstva, rijetko u starijoj dobi izgube kosu ili posijede.

 

Pakovanje: 1kg i 20kg

Zemlja porijekla: Indonezija