Ulje Limete

Ulje Limete

Limeta je malo zimzeleno stablo visine do 4,5 metara, ovješenih grana, glatkih ovalnih listova, malih bijelih cvjetova i malih gorkih plodova. Plod je zelen, a eterično ulje svijetložuto ili zeleno, svježeg, slatkog mirisa kore agruma. U Europu su je donijeli Mauri, a Španjolci i Portugalci odnijeli u Sjevernu Ameriku u 16. stoljeću. Psihološki osvježava i poboljšava raspoloženje. Poput ulja bergamota, grejpfruta, limuna, mandarine i naranče, eterično ulje limete dobiva se iz kore ploda. Postoje dvije vrste limete Citrus latifolia (perzijska limeta) i C. aurantifolia (key limeta). Sok limete koristi se u kulinarstvu južne Indije, Srednjeg istoka, jugositočne Azije i zapadne Indije.

Sok limete se koristi za sprječavanje pomanjkanja C vitamina. Od lišća i grana dobiva se eterično ulje slično ulju gorke naranče koje se ekstrahira iz lišća i grančica. Ulje limete može se ekstrahirati parnom destilacijom ili hladnim prešanjem, a postupci ekstrahiranja utječu na miris gotovog proizvoda. Ulje limete koristi se kao dezinfekcijsko sredstvo za posjekotine i ogrebotine. U posudu s čistom vodom doda se 1 ili 2 kapi eteričnog ulja. Hladno prešano ulje limete je blago fototoksično. Preporuka je izbjegavanje izlaganju suncu najmanje 12 sati nakon nanošenja ulja limete na kožu.

Jedinica mjere: kom

Količina/pak: 100 ml

BM Logistic doo Sarajevo

Sirovine za proizvodnju galenskih proizvoda (kozmetika, prirodni sapuni, ulja). Sirovine i hemikalije za industrije (pića i sokova, deterdženti i dezinfekcije, mliječna, metalna i Voda).


Sirovine za proizvodnju

Sirovine za proizvodnju galenskih proizvoda (kozmetika, prirodni sapuni, ulja). Sirovine i hemikalije za industrije (pića i sokova, deterdženti i dezinfekcije, mliječna, metalna i Voda).

Vama na usluzi

Svakom klijentu i partneru pristupamo na jedinstven način i time unapređujemo i usavršavamo naše usluge.

Ostvarite suradnju

Ostvarite suradnju sa nama na obostrano zadovoljstvo.

Kontakt

Kontakt putem upita, poziv: (+387 33 425 300, +387 61 06 06 06) ili lično na adresi: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.