Avokado ulje 5.0-10.0%

Avokado ulje 5.0-10.0%

Avokado ( Persea gratissima ) Ulje avokada ima izvanredne sposobnosti regeneracije i podmlađivanja zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože. Ovo ulje je prirodni antioksidans. U kožu prodire dublje od svih biljnih ulja i aktivne sastojke nosi do unutrašnjih slojevadermisa. Njegova antibakterijska i zacjeljujuca svojstva čine ga idealnom bazom za kozmetičke tretmane rana, akni, dermatitisa i sl. Ublažava svrab koji se pojavljuje kod ekcema i psorijaze.

Ulje avokada usporava pojavu znakova starenja jer podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visoki sadržaj vitamina E pomaže u neutralizovanju slobodnih radikala. Ima svojstva apsorpcije UV-zraka. Od svih biljnih ulja pokazao se kao najefikasnije sredstvo za zaštitu od sunca, štiti od pjegica nastalih od sunca i opekotina. Zbog lecitina i fitosterola kojim je bogato, koristi se u kozmetičkim preparatima. Sadrži vitamine A, B1, B2, D, E, pantotenicnu kiselinu, proteine, lecitin, masne kiseline. Vlaži i omekšava kožu, pogotovo suhu i zrelu, sprečava prevremeno starenje kože (djeluje protiv bora). Veoma je gusto, ostavlja masan trag na koži, zato se koristi razredjeno ( do 10% ). Ima veliku moć penetracije.

Opseg pH: 3,0-10,0.

Upotreba: Velika moć penetracije. Hranljivo za suhu i dehidriranu kožu. Korisno kod ekcema, solarnih keratoza, poboljšava elastičnost kože. Koristi se kao 10% rastvor.

Pakovanje: 1; 25 kg

Izgled: tečnost

BM Logistic doo Sarajevo

Sirovine za proizvodnju galenskih proizvoda (kozmetika, prirodni sapuni, ulja). Sirovine i hemikalije za industrije (pića i sokova, deterdženti i dezinfekcije, mliječna, metalna i Voda).


Sirovine za proizvodnju

Sirovine za proizvodnju galenskih proizvoda (kozmetika, prirodni sapuni, ulja). Sirovine i hemikalije za industrije (pića i sokova, deterdženti i dezinfekcije, mliječna, metalna i Voda).

Vama na usluzi

Svakom klijentu i partneru pristupamo na jedinstven način i time unapređujemo i usavršavamo naše usluge.

Ostvarite suradnju

Ostvarite suradnju sa nama na obostrano zadovoljstvo.

Kontakt

Kontakt putem upita, poziv: (+387 33 425 300, +387 61 06 06 06) ili lično na adresi: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.