PROPILEN GLIKOL

Posted by BM Logistic Sarajevo

Šta propilen glikol radi u kozmetici i najvažnije u našem tijelu?

Propilen glikol dobiva se iz mineralnog ulja, a također ga možete proizvesti drugim putem – iz glicerina i vodika. To je viskozna tečnost sa slabo slatkim ukusom, nema miris, najčešće se koristi u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji i ima ulogu otapala, sredstva za vlaženje i stabilizatora. Propilen glikol se također može naći i u duhanskim proizvodima gdje se upotrebljava kao sredstvo za vlaženje , kako se duhan ne bi sušio (E-cigarete i sl.).

Šta propilen glikol radi u kozmetici i najvažnije u našem tijelu?  
                                                                                                                                               

Propilen glikol je glikol, karakteristično ime za komponente koje sadrže dvije alkoholne grupe i te alkoholne grupe mogu se vezati sa molekulama vode. Zbog ove funkcije, propilen glikol upija vlagu i održava je fiksnom što je odlična osobina sastojka nekog kozmetičkog proizvoda jer vašu kožu odlično hidratizira. Osim hidratantnog zadatka, propilen glikol u kremama ima i ulogu otapala. Budući da je propilen glikol relativno mala molekula, vrlo lako ulazi u kožu. Omogućuje bolje prodiranje aktivnih sastojaka u kožu i sprječava smrzavanje ili topljenje proizvoda – stabilizator.

Upotrebljava se u prehrambenoj industriji za arome u pićima, otapalo za bojila, emulgatore, antioksidanse i enzime, arome, gume za žvakanje…

Pakovanje: 1kg, 5kg, 210kg
                                                                                                       

Ostale sirovine iz naše ponude pogledajte na linku ispod:

https://www.sirovine.ba/sirovine

BM Logistic d.o.o. Sarajevo

Živimo i dišemo nabavku i opskrbu najboljim sirovinama i ambalažom. Uvijek smo u potrazi za najnovijim proizvodima, inovacijama, etičkim dobavljačima i trendovima. Ponosimo se odličnom uslugom i modernim pristupom u radu.


Sirovine i ambalaža

Sirovine i ambalažu nabavljamo samo od provjerenih i pouzdanih dobavljača.

Vama na usluzi

Naša posvećenost i jedinstven pristup radu rezultirali su velikim brojem zadovoljnih klijenata. Iza svakog našeg uspješnog projekta stoji tim mladih i ambicioznih stručnjaka koji svakodnevno rade na razvoju i unapređenju ponude. Naši kvalitetni i cjenovno pristupačni proizvodi razlog su što svaki kupac postaje zadovoljni partner.

Ostvarite suradnju

Surađujmo na obostrano zadovoljstvo.

Kontakt

Tel.: +387 33 425 300; Mob.: +387 61 06 06 06; E-mail: [email protected]; Adresa: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.