Phytocream 2000-prirodni emulgator

Posted by BM Logistic Sarajevo

Prirodni emulgator na bazi proteina pšenice

Phytocream 2000 je kompleksni emulgator biljnog porijekla. To je biljni lipoproteinski emulgator tipa ulje-u-vodi,  nejonski, anjonski. Njegova lipidna frakcija odgovara savršeno stratum corneum, obnavljajući strukturni balans lipidnog filma, što je veoma važno kao zaštitna barijera. Dobijene kreme imaju velika okrepljujuća i nutritivna svojstva dobijena od palminog ulja i hidratantna svojstva dobijena iz proteina pšenice. Mješavina hidrolizovanih proteina pšenice (koji daju hidrofilni karakter) i palmitinske kiseline (koja daje lipofilni karakter), uz dodatak koemulgatora cetearil alkohola i gliceril monostearata koji emulziji daju veću viskoznost (gustinu). Koristi se za izradu krema i mlijeka za tijelo. Izvrsnog je emulzijskog kapaciteta. Daje koži fini osjećaj lakoće, glatkoće i mekoće te je štiti od isušivanja.

                                     

·       Sastav:

Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol

·       Namjena:

emulzije tipa UV , normalna i suha koža

·       Doziranje:  

4-10%  (zavisno od koncentracije uljne faze, 9-10% ako je uljna faza 20-25%  ili  4-6% ako je uljna faza 10%) 

·       Tačka topljenja:

52-60°C 

·       pH vrijednost :

6,5-7,5.

EKO CERTIFIKATI: COSMOS, ECOCERT, BDIH, NATRUE

                                                                   

Pakovanje: 100g, 1kg

Ostale sirovine iz naše ponude pogledajte na linku ispod:

https://www.sirovine.ba/sirovine

BM Logistic d.o.o. Sarajevo

Živimo i dišemo nabavku i opskrbu najboljim sirovinama i ambalažom. Uvijek smo u potrazi za najnovijim proizvodima, inovacijama, etičkim dobavljačima i trendovima. Ponosimo se odličnom uslugom i modernim pristupom u radu.


Sirovine i ambalaža

Sirovine i ambalažu nabavljamo samo od provjerenih i pouzdanih dobavljača.

Vama na usluzi

Naša posvećenost i jedinstven pristup radu rezultirali su velikim brojem zadovoljnih klijenata. Iza svakog našeg uspješnog projekta stoji tim mladih i ambicioznih stručnjaka koji svakodnevno rade na razvoju i unapređenju ponude. Naši kvalitetni i cjenovno pristupačni proizvodi razlog su što svaki kupac postaje zadovoljni partner.

Ostvarite suradnju

Surađujmo na obostrano zadovoljstvo.

Kontakt

Tel.: +387 33 425 300; Mob.: +387 61 06 06 06; E-mail: [email protected]; Adresa: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.