Kakao sadrži dopamin i serotonin odnosno hormone sreće !
Kakao maslac dobiva se iz kakao zrna hladnim presivanjem. Plod je jajolikog oblika, a unutar njega se nalazi 30 do 40 sjemenki koje se fermentiraju i suše, a iz njih se dobiva kakao maslac. Dokazano je da kakao obiluje hemijskim tvarima sa pozitivnim učinkom na zdravlje, kao npr. djeluje na smanjenje stresa i depresije, dobar je za pamćenje i srce, te je vrlo koristan za kožu.
Kakao je izrazito bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma. Bogat je izvor željeza, mangana, hroma, cinka i vitamina C.
Zdravstvene prednosti kakaa su brojne:
Magnezij kojim kakao obiluje je odgovoran za preko 300 procesa u organizmu koji uključuju rad srca i mozga, te funkcionalnost probave. Prema istraživanju koje je provedeno na međunarodnom institutu za dijabetes, dijabetičari koji konzumiraju kakao imaju bolji krvni tlak te manjih rizik od infarkta ali i ostalih srčanih oboljenja.
Kakao sadrži dopamin i serotonin odnosno hormone sreće. Ako ste se već odlučili konzumirati čokoladu, uvijek birajte onu koja sadrži najveći postotak kakaa.
Kakao maslac koji ne sadrži umjetne boje, mirise i hemikalije savršen je izbor za sve osobe koje traže zdravu prirodnu alternativu za njegu kože.
Kakao maslac jak je antioksidans (kakao sadrži najveću koncentraciju antioksidansa od svih namirnica), pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Slobodni radikali su uzroci stresa i znakova starenja.
Kakao maslac se koristi u borbi protiv nastanka strija i ublažavanje postojećih. Koriste ga trudnice, ali i ljudi koji se žele riješiti ožiljaka. Postoje čak i kozmetičke linije bazirane na kakao maslacu koje se koriste za borbu protiv strija.
Kakao maslac obiluje visoko zasićenim masnim kiselinama i duboko hidratizira kožu. Pomaže u obnovi osjetljive kože, kakao maslac se koristi kod ljudi koji imaju jake iritacije kože, ekceme i dermatitise.
Kakao maslac sadrži velike količine vitamina E i odličan je zaštitnik kože. Koristi se u najkvalitetnijoj kozmetici, poznat je kao izuzetno efikasan omekšivač i ovlaživač kože. Kakao maslac stvara tanak zaštitni film koji štiti kožu od UVA i UVB štetnih zraka i drugih negativnih spoljnih uticaja. Odgovara svim tipovima kože, a posebno osobama sa osjetljivom, suhom i zahtjevnom kožom. Izuzetno brzo se upija i ne ostavlja trag.
Za njegu kože prije sunčanja (kao priprema), za vrijeme sunčanja (štiti kožu i ubrzava tamnjenje) i nakon sunčanja (za elastičnost, umirenje, osvježenje i opuštanje kože), jedan je od najboljih prirodnih sastojaka. Koža ga trenutno apsorbuje. Smanjuje presušenost kože, poboljšava njenu elastičnost.
Kako koristiti kakao maslac
Kakao maslac topi se na temperaturi kože, a to je i jedan od razloga zašto se koristi kao sastojak u balzamu za usne. Stavite komadić na dlan i pričekajte dok se ne počne topiti. Tada ga nanesite na dio tijela na kojem ga želite koristiti. Možete kupiti rafinirani i nerafinirani kakao maslac. Nerafinirani kakao maslac je kakao maslac u sirovom obliku i žute boje specifičnog mirisa po kakau i čokoladnog okusa.
Pakovanje: 1kg, 25kg
Ostale sirovine iz naše ponude pogledajte na linku ispod:
https://www.sirovine.ba/sirovine
Živimo i dišemo nabavku i opskrbu najboljim sirovinama i ambalažom. Uvijek smo u potrazi za najnovijim proizvodima, inovacijama, etičkim dobavljačima i trendovima. Ponosimo se odličnom uslugom i modernim pristupom u radu.
Sirovine i ambalažu nabavljamo samo od provjerenih i pouzdanih dobavljača.
Naša posvećenost i jedinstven pristup radu rezultirali su velikim brojem zadovoljnih klijenata. Iza svakog našeg uspješnog projekta stoji tim mladih i ambicioznih stručnjaka koji svakodnevno rade na razvoju i unapređenju ponude. Naši kvalitetni i cjenovno pristupačni proizvodi razlog su što svaki kupac postaje zadovoljni partner.
Surađujmo na obostrano zadovoljstvo.
Tel.: +387 33 425 300; Mob.: +387 61 06 06 06; E-mail: [email protected]; Adresa: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.