FARMACEUTSKA I KOZMETIČKA AMBALAŽA

Posted by BM Logistic Sarajevo

U ponudi imamo preko 150 različitih pakovanja za kozmetičku i farmaceutsku industriju
Pored ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, "UNIPLAST" implementira i standard ISO 15378: Primarno pakovanje medicinskih i farmaceutskih proizvoda sa posebnim osvrtom na dobru proizvođačku praksu (GMP)

               

Stakleni kontejneri tip IV za kozmetičke proizvode su izrađeni od bezbojnog natron silika stakla i imaju nisku hidrolitičku otpornost. Safe-disc, koji ima ulogu medjupoklopca, je izrađen od ekspandiranog polistirola, na kome se sa donje strane nalazi sloj aluminijuma radi čvrstoće i sloj polietilena koji je u direktnom kontaktu sa proizvodom. Ovim je obezbeđena originalnost pakovanja, evidencija prvog otvaranja i sprečavanje oksidacije kozmetičkog proizvoda. Spoljni dio poklopca je metaliziran, a unutrašnji dio je od polipropilena.

Staklena Eko Friendly kutija sa natural poklopcem. Idealna ambalaža za Vaše prirodne proizvode. Poklopac je izrađen od mješavine plastike i drvenih ljuspica, čime se smanjuje dužina razgradnje plastike. Pakovanjem Vaših prirodnih proizvoda u prirodno pakovanje, doprinosite smanjenju plastičnog otpada na planeti zemlji.

 

 

                            

Airless boce su namjenjene za pakovanje (čuvanje) polučvrstih kozmetičkih preparata. Njihova prednost je što su bez metalnih dijelova, tj. proizvedene su isključivo od plastičnih komponenata. Pogon je sa automatskim samozaptivnim ventilom koji zaustavlja vazduh i sprječava kontaminaciju kao i oksidaciju preparata. Doziranje preparata je moguće u bilo kom položaju, a procenat iskorišćenja preparata je preko 98%.

 

Plastični kontejneri za farmaceutsku upotrebu (zatvarač je dio kontejnera) namjenjeni su za pakovanje(čuvanje) vagitorija i supozitorija (magistralni lek, galenski lek, gotov lek). Mogu da budu u direktnom kontaktu sa proizvodom. Materijali od kojih su napravljeni kontejneri za farmaceutsku upotrebu su opisani u Ph. Eur. i zadovoljavaju zahtjeve ispitivanja takođe opisane u Ph. Eur. za specifične namjene.

Kozmetičke boce (plastični kontejneri za kozmetičke proizvode) namenjene su za pakovanje (čuvanje) polučvrstih i tečnih kozmetičkih preparata. One mogu biti sa kapaljkom i poklopcem ili sa “klik-klak” poklopcem.

           

Katalog ambalaže pogledajte na linku ispod:

http://www.uniplast.rs/pdf/uniplast-katalog-18.pdf

BM Logistic d.o.o. Sarajevo

Živimo i dišemo nabavku i opskrbu najboljim sirovinama i ambalažom. Uvijek smo u potrazi za najnovijim proizvodima, inovacijama, etičkim dobavljačima i trendovima. Ponosimo se odličnom uslugom i modernim pristupom u radu.


Sirovine i ambalaža

Sirovine i ambalažu nabavljamo samo od provjerenih i pouzdanih dobavljača.

Vama na usluzi

Naša posvećenost i jedinstven pristup radu rezultirali su velikim brojem zadovoljnih klijenata. Iza svakog našeg uspješnog projekta stoji tim mladih i ambicioznih stručnjaka koji svakodnevno rade na razvoju i unapređenju ponude. Naši kvalitetni i cjenovno pristupačni proizvodi razlog su što svaki kupac postaje zadovoljni partner.

Ostvarite suradnju

Surađujmo na obostrano zadovoljstvo.

Kontakt

Tel.: +387 33 425 300; Mob.: +387 61 06 06 06; E-mail: [email protected]; Adresa: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.